Fysiotherapie

'De beste zorg begint bij aandacht voor jou'

Natuurlijk wil jij snel en adequaat geholpen worden. Dit doen wij voor de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Maar wij richten ons ook op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Daarvoor hebben wij meerdere specialisten en disciplines onder één dak. En wanneer een benodigde discipline niet aanwezig is, dan kan jij rekenen op ons uitgebreide netwerk. Op die manier kunnen we je altijd een zinvolle behandeling op maat bieden. Een behandeling die jou echt verder helpt.

Of het nu gaat om acute klachten, sportblessures, chronische pijnen, klachten bij zwangerschap, ouderdomspijn, pijn bij ziekte, psychisch in de knoop zitten, of overgewicht: Academas Fysiotherapie heeft voor elke gezondheidsklacht de best passende oplossing. Bovendien hebben wij nagenoeg geen wachttijden.


De eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat altijd uit een intake. Hierin inventariseren we jouw klachten en/of wensen en de invloed daarvan op je bewegingen. Daarna bespreekt de therapeut met jou de bevindingen, wat je van ons kunt verwachten, maar ook wat wij van jou verwachten om weer snel goed te kunnen functioneren. 

Behandelplan

De fysiotherapeut stelt in overleg met jou een behandelplan op. Vervolgens zal het behandelplan worden besproken. Onderdeel hiervan is de therapievorm en het aantal benodigde behandelingen. Gedurende de (aansluitende) behandeling(en) gaat de therapeut actief met jou en je klachten aan de slag.

Geen verwijsbrief nodig

Fysiotherapie is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat je rechtstreeks een afspraak kunt maken. Een verwijzing van huisarts of specialist is dus niet noodzakelijk. De praktijk zorgt voor het contact met de huisarts of verwijzer. 


Privacy

Academas neemt jouw privacy uiterst serieus en zal er daarom ook voor zorgen dat jouw gegevens met vertrouwen worden behandeld. Via ons privacy reglement wijzen wij je op je rechten en de wijze waarop wij omgaan met jouw gegevens wanneer je bij ons onder behandeling bent. Daarnaast heeft de verklaring betrekking op o.a. het verzamelen van informatie via de website en het opslaan en delen van online gegevens.

Annuleren afspraak

Afspraken dienen 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Buiten de openingstijden kan je een bericht inspreken op ons antwoordapparaat. Niet of niet tijdig afgezegde afspraken worden in rekening gebracht. Het tarief voor een niet nagekomen afspraak bedraagt 100% van het geldende tarief van de voorgenomen behandeling. De rekening hiervoor kan je niet bij jouw verzekeraar declareren.Hygiëne

Uiteraard hechten wij grote waarde aan de persoonlijke hygiëne van al onze gasten. Let op de persoonlijke hygiëne en een goede lichaamsverzorging. Neem bij iedere behandeling een eigen, schone, handdoek mee. In ons huisreglement vind je meer informatie waarmee rekening gehouden dient te worden.