Verzekering & Tarieven

Zorgverzekering

Academas heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Behandelingen worden niet altijd vergoed door de verzekeraar raadpleeg daarvoor altijd goed je verzekering. Ook bij overschrijding van het aantal verzekerde behandelingen of fysiotherapietegoed worden onderstaande particuliere tarieven doorberekend. Deze tarieven gelden ook wanneer je niet verzekerd bent voor fysiotherapie.

 

Basispakket zorgverzekering

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt o.a. af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie krijgt. Informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar. Voor vergoeding van fysiotherapeutische behandelingen die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden kan je je aanvullend verzekeren. Deze informatie kan je vinden bij de zorgverzekeraar.

 

Basispakket - Vergoeding jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet dan op de “lijst met chronische aandoeningen” staan.

 

Basispakket - Vergoeding 18 jaar en ouder

Heb je een chronische aandoening die op de “chronische lijst” staat? Dan ontvang je een vergoeding voor de fysiotherapie en oefentherapie vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Heb je geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed.

 

Vergoeding uit een aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering. Vraag je zorgverzekeraar naar de hoogte van eventuele vergoedingen en of je een eigen bijdrage moet betalen. Controleer ook altijd goed of je nog recht op vergoeding hebt wanneer je gedurende het jaar eerder of elders onder behandeling bent geweest.

Je bent als patiënt zelf verantwoordelijk om het maximaal aantal vergoede behandelingen bij te houden.

Tarieven 

Hieronder tref je de geldende tarieven per 1 januari 2023 voor de behandelingen van Academas Fysiotherapie Leusden

Zitting fysiotherapie

€ 42,50

Zitting oedeemtherapie

€ 55,00

Zitting manuele therapie

€ 55,00

Zitting kinderfysiotherapie

€ 55,00

Toeslag voor uitbehandeling

€ 17,50

Screening, intake en onderzoek

€ 55,00

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 57,50

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult)

€ 68,50

Telefonisch consult

€ 18,50

Niet nagekomen/ niet tijdig afgemelde afspraak

€ 32,50

Eenvoudige, korte rapporten

€ 50,00

Meer gecompliceerder, tijdrovende rapporten

€ 89,00

Op behandeltarieven is geen BTW van toepassing

Verhindering

Vriendelijk verzoeken wij je om bij verhindering jouw afspraak tenminste 24 uur van te voren telefonisch af te melden. Bij een afspraak op de eerste werkdag na het weekend of een feestdag geldt dat de afspraken bij ziekte voor 10:00 in de ochtend telefonisch afgemeld dienen te worden. Indien tijdig afmelden om wat voor reden dan ook niet lukt, dan zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht. De zorgverzekeraar is voor verhindering niet aansprakelijk en wij kunnen deze verloren zitting niet indienen bij jouw zorgverzekeraar. Hiervoor ontvang je dan van ons een particuliere nota.

 

 

 

Heb je een vraag of verzoek? Je kan ons tussen 09:00 en 12:30 telefonisch bereiken op telefoonnummer 033-434 39 39 of laat je gegevens achter op het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat jouw bericht bij de juiste persoon terecht komt.