Health

Gezondheid is jouw meest waardevolle bezit. Dat wil je natuurlijk zo houden. En als er onverhoopt toch iets verandert dan wil je verzekerd zijn van de beste kwaliteit. Bij onze professionals ben je in uitstekende handen. Of je nu fit wil worden, fit wil blijven of gewoon fit wil zijn.

Preventiecentrum

Bewegen als je (pre)diabetes of een andere chronische aandoening hebt, of omdat je onder begeleiding wil afvallen. Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan bewegen om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren.  Artsen, specialisten en therapeuten adviseren mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht ook steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Voorwaarde is dat zo'n centrum de juiste zorg kan leveren en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Bij Academas ben je op de juiste plek. Wij zijn onderdeel van de brancheorganisatie NL Actief Preventiecentra. Wij gaan verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen. Onze instructeurs zijn uitstekend opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. Al onze professionals zijn geregistreerd in het register van FITNED.

Leefstijlcoaching (GLI)

Een gezonde leefstijl is steeds belangrijker. Wijl jij verandering op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning? Daar helpen onze coaches jou mee.

Waarom coaching? Je gaat zelf je leefstijl veranderen. De coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou past. Hiermee ga jij je doelen halen.

Trainen na corona - Actief na Corona

 

Heb je corona gehad en wil je graag geholpen worden bij het weer opbouwen van kracht en conditie op een veilige en verantwoorde wijze? Dan is ons trainingsprogramma Actief na Corona iets voor jou.

Onze fysiotherapeut zal tijdens de intake samen met jou beoordelen welke trainingsplan en begeleiding het beste bij jou past. Dit kan in eerste instantie onder toezicht van de fysiotherapeut zijn of direct trainen onder begeleiding van een beweegdeskundige.


 

Trainen na NAH - Meet me @ The Gym

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van je hersenfuncties en geeft je positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project Meet me @ the Gym. In samenwerking met NL Actief zijn verschillende preventiecentra goedgekeurd als trainigingscentrum voor mensen met hersenletsel.

 

Trainen na kanker, OncoFITness

Een actieve leefstijl is gezond. Als patiënt met kanker is goed bewegen essentieel voor minder bijeffecten van de behandeling. OncoFITness is een initiatief om patiënten na de diagnose kanker meer te laten bewegen. Vaak zijn mensen met de diagnose ‘kanker’ geneigd om veel rust te nemen.

Sporten draagt juist bij aan het verbeteren van je lichamelijk en geestelijk functioneren tijdens- en na jouw behandeling. Veelgehoorde klachten zijn vermoeidheid, afnemende fitheid, slaapproblemen, angst en een afname van de kwaliteit van leven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sporten een positief effect heeft op deze klachten.

 

Podotherapie

Pijn in je voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders of nek? Of moeite met staan en lopen? Gezonde voeten en zonder problemen kunnen bewegen, het lijkt zo vanzelfsprekend, totdat dit niet meer vanzelf gaat. Bij Podozorg Leusden kan je de klachten vaak verminderen of voorkomen.
Onze podotherapeut is aangesloten bij Podozorg Nederland. Dit is een groep (register) podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien, en zo handelen zij. Voor elke voetklacht de meest optimale oplossing op maat.

 

Lichamelijke klachten

Jouw voeten; je staat en loopt er de hele dag op. Als je klachten aan je voeten krijgt dan word je  opeens bewust van hoe belangrijk je voeten voor je zijn bij dagelijkse bezigheden.

Maak een afspraak

Om een afspraak te maken met Podozorg Leusden bel je naar 0318-510783. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
 

 

Werkwijze

Een behandeling bij Podozorg Leusden bestaat meestal uit drie bezoeken. Tijdens het eerste bezoek is er een uitgebreid onderzoek om oorzaak van de klacht zo goed mogelijk in beeld te krijgen.

Diëtiek

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag. Eten is gezellig en eten moet lekker zijn! Eten helpt je ook fit en gezond te blijven.

Soms vraagt je gezondheid om een aanpassing van jouw voeding. Onze diëtisten zijn dé deskundigen bij uitstek om jou hierbij te helpen. Zij zijn aangesloten bij Diëtheek Nederland. Diëtheek is een landelijke organisatie van diëtisten met vestigingen door heel Nederland. De dienstverlening van Diëtheek kenmerkt zich door klantgerichtheid, deskundigheid, een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid.

 

Onze diëtist geeft je graag advies over voeding bij:

 • Diabetes
 • Hart- en Vaatziekten
 • COPD
 • Overgewicht
 • Ondervoeding
 • Maag-, Lever- en darmziekten
 • Nierfalen
 • Kanker
 • Kauw- en slikproblemen
 • Voedselovergevoeligheid en -allergie
 • Reumatische aandoeningen
 • Botontkalking
 • Gezonde leefstijl
 • Sport
 • Zwangerschap
 • Kinderen
 • Ouderen

(Sport)massage

 

Geniet van een ontspannen behandeling op maat. Als steuntje in de rug of gewoon als beloning voor de inspanning. Bij onze masseurs ben je op de juiste plek. Maak een afspraak en ervaar het zelf!

Een sportmassage zorgt voor een betere afvoer van vocht en afvalstoffen uit de spieren en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel.