GLI SLIMMER

Momenteel heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. En deze groep wordt steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen wat leidt tot meer gezondheidsrisico’s, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, apneu en/of artrose maar het kan ook andere ernstige gevolgen hebben zoals we zien bij het Corona of Covid-19 virus. Wil jij jouw overgewicht te lijf? Dan ben je bij onze leefstijlcoach Alemke Greving aan het goede adres.  Alemke is uitvoerder van het Coaching op Leefstijl (SLIMMER) programma voor Leusden, één van de Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI’s). Zij is aangesloten bij de beroepsvereniging BLCN.

Wat is GLI?

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Onder leefstijl valt: voeding, beweging en ontspanning. Het doel van deelname aan GLI is onder andere afvallen en verbetering van kwaliteit van leven. GLI bestaat uit een intake gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. GLI is vanaf 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Het is een intensief tweejarig traject, waarbij van je wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent en je actief betrokken bent.

Wat houdt het GLI-programma in?

Het GLI-programma SLIMMER houdt in dat je gedurende twee jaar advies en coaching krijgt om je te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen staan centraal in het programma met o.a.:

  • Gezonde voedings- en eetgewoontes;
  • Hoe komt en blijft u in beweging?;
  • Gezond leven is plannen.

Voor wie

Je kunt deelnemen als je voldoet aan een van de onderstaande eisen:

  • Je boven de 25 jaar bent, overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger) en een verhoogd risico heeft op diabetes mellitus type 2;
  • Je boven de 25 jaar bent, overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger) en een cardiovasculaire aandoening (hart-en vaatziekte).
  • Je obesitas heeft (BMI van 30 of hoger).

Je kunt contact leggen met de huisarts indien je niet zeker weet of je in aanmerking komt voor het GLI-programma.

Verwijzing

Voor deelname aan SLIMMER is een schriftelijke verwijzing van de huisarts nodig. Neem daarom als je wilt deelnemen contact op met onze huisartsenpraktijk.

Wat wordt vergoed?

Het GLI-programma SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft daarom geen invloed op het eigen risico (uw eigen risico wordt dus niet belast). Er geldt geen eigen bijdrage. Neem vóór inschrijving voor het programma contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vergoeding van het GLI-programma.

  • Inschrijven